Pages

Thursday, January 28, 2010

Keje baru.

Pada pagi 20 januari yg ceria, maka bkerjalah aku dgn nawi brsama tokey yg baru. Aku krja kat UiTm. Sronok ape keje kat situ. Hehehe!!!!!!!! Yg utamanye dapat makan free. Tokeynye mmg pemurah tol. Die kate "ape yg ko nak makan, ko makan la. Janji dalam kedai ni je yg free. Mkan nasi goreng ke ape ke free je. Ayor plak ayor bancuh je free. Ayor tin ko kene bayar la sbab kos mahal sket". Perghh!!! Ok la tu. Kojenye dari 11:00 Sampai 23:50. Walau penat tapi seronok kejenye. Bukan ape, aku sronok keje ngan abang Lee, tukang masak kdai makan tu. Die asal Pattani Thailand. Cakapnye pn loghat kelantan. Tapi die bleh la cakap loghat melayu biase. Jadi xde la aku pening nak pahamnye.
Koje aku tukang masak kat situ(tukang Masak nasi) Heheh!!!! Tukang masak gak la tu. Heheh!!!!!! Gajinye RM25 1 hari. Agak berbaloi la daripada aku keje kat kedai tipah dulu. Tokeynye mmg pemurah. Tokey aku dulu mat rempit rupenye. Heheh!!!!!!! Mse tu tgah makan besar pkul 1 pagi kat D'Kerabu. Die cite la. "Mse dulu abang mat rempit. Takat eksiden kene langgar lori, langgar kete tu sumer penah rase dah. Dulu moto abang RXZ bleh pegi takat 240km/h. "



Ni tokey aku, Pakcik Subari. Mase ni makan kat D'Kerabu die blanje.

Ade gak la die ajar formula nk bagi moto laju sket kat aku. Bukan snang tokey nak blanje makan mcam ni. Kalo Pak Tapa blanje makan mcam ni brtuah la. Aku x mintak tapi Pakcik Subari ngajak pegi makan. Maka aku pn pegi la. Dah die ajak kalo tolak ape plak die kata. Aku rase ok keje kat situ walaupun balek rumah tgah malam. Hati x tensen, x sakit hati, xde tkanan yg melampau( tkanan xde cuti ade la) Heheh!!!! Aku keje 7 hari seminggu mane x tensen x cuti. Nak cuti pn pkir banyak kali sbab planggan ramai sangat x cukup orang nak jage kdai makan tu takut kelam kabut x dpat nak jage. Xde trdetik dihatiku nak brenti keje kat situ. Sronok pon sronok. Hehehh!!!!!



Ni Abg Lee. Tukang Masak kat tmpat aku keje. Sbelah tu bini die, Yah@Laila

Ni abang Lee atau name panjang die Razali. Die tukang masak kat gerai aku keje. Aku sronok keje ngan die sebab die sempoi sangat.
Kadang tu loghat Kelantan die x bleh ilang. Die panggil aku mie je x panggil kimi. Ntah la nape. Kot org kelantan susah nak sebut kot.

Ni tempat aku khoje, Heheheh!!!!!

Gamba kat atas tu tempat aku khoje. Agak sempit tapi gaji x sempit walaupun tempat keje sempit. Jangan macam Adnan Sempit sudah. Wili moto pun jatuh. HahahaH!!!! Gurau je. Flask merah besor tu letak nasik. Yang kecik tu letak nasik goreng, yg hijo tu daging masak merah, hijo lagi 1 tu letak kuah paprik. Tapi khoje aku banyak kat sinki tu. Cuci pinggan, basuh ayam, potong
Pisau???

Jangan takut, hehehehh!!!!!!!!!!! Aku bukan nak bunuh
sape2. Ni peralatan khoje aku. Khoje aku belah pagi potong ayam. Tu, banyak lagi ayam yg x potong lagi. Macam2 khoje aku buat. Tapi ni salah 1 khoje aku. Kadang tu aku cuci pinggan. Keje cuci pinggan besenye belah malam mase tgh org sibuk order. Penat gak tapi gaji pnye pasal aku x kesah. Heheh!!!!!!

1 comments:

-wAn- said...

Nak promote blog x?
msuk kt gengblogger.com

Post a Comment

Followers